Jak lichotí jedna čokoláda druhé? „Ty jsi tak sladká…“
Hodí se do ovesné kaše, na svrchní polevu koláče i jen tak ke kafi. Miluje ji každý (ať už tu mléčnou, bílou, hořkou, nebo se sušenými kousky ovoce), ale málokdo opravdu ví, jak se taková čokoláda vůbec vyrábí. Rozšiřte si své obzory a zjistěte, jak rozpoznat pravou čokoládu od laciné cukrovinky, jak rozumět údajům na obale nebo jaké může mít čokoláda pozitivní účinky na zdraví.
Odpovědi na tyto otázky odhalíte během naučných kurzů o čokoládě, jež pro vás přichystali lektoři z tišnovské čokoládovny Chocolate Pictures. S kurzem navíc získáte 10% slevu na celý sortiment jejich obchůdku, který se specializuje na prodej kvalitní kolumbijské čokolády Fino de Aroma (slevu lze uplatnit na místě v den kurzu).
Jaké kurzy jsou na výběr?
- Základní kurz, který vám umožní dokonale se orientovat na trhu čokolád, abyste se už nenechali napálit marketingem a dokázali si vybrat zdravou čokoládu s blahodárnými účinky na tělo i duši.
- Můžete si přinést svoji oblíbenou čokoládu, porovnat ji s ochutnávanými vzorky a naučit se lépe porozumět údajům na obale.
- Během přednášky se seznámíte s kakaovníkem, kakaovými odrůdami, pěstováním a zpracováním kakaa. Popíšete si výrobu čokolády. Naučíte se rozpoznat, kdy čokoláda zůstává čokoládou a jak se z ní stane čokoládová cukrovinka. Dozvíte se o mýtech a předsudcích spojených s konzumací čokolády.
- Na přednášku navazuje ochutnávka čokolády, od bílé po stoprocentní, ale poznáte také chuť kakaových bobů, kakaového másla a kakaového prášku.
- Na závěr bude čas na vaše dotazy.
- Odnesete si nové informace, zážitek z nových čokoládových chutí a jednoduchý tištěný manuál čokoládové gramotnosti.
|
- Když se řekne čokoláda, většině lidí se rozzáří oči a zlepší nálada. Mayové i Aztékové věděli, že čokoláda je skutečným elixírem zdraví, a zacházeli s ní s největší úctou.
- V Chocolate Pictures pro vás připravili povídání spojené s ochutnávkou kolumbijské čokolády té nejvyšší kvality. Řeknete si vše, co je dobré o kakau a čokoládě vědět, např. co je theobroma cacao a jaké známe základní odrůdy kakaa, ukážete si postup pěstování od drobných kvítků až po kakaové boby včetně jejich zpracování, vysvětlíte si rozdíl mezi cacao a cocoa, čím se liší skutečná čokoláda od industriálních čokolád a čokoládových cukrovinek a neopomenete se zmínit o kakaovém másle a kakaovém prášku.
- Seznámíte se s historií čokolády, zaměříte se na vyvrácení nepravd a mýtů souvisejících s konzumací čokolády, které mezi lidmi panují, a naopak si ukážete její pozitivní účinky na zdraví. Závěrem si řeknete něco o přívlastcích čokolád nebo co znamená kvalita Fino de Aroma. Naučíte se, jak degustovat čokoládu a jak správně připravit teplou čokoládu.
- Odnesete si nové informace, zážitek z nových čokoládových chutí, ale také si domů odnesete sadu vzorků čokolád, které jste ochutnali, a tištěnou prezentaci s výukovým textem.
|
Super info: Kurz potěší nejen mozkové závity toužící po nových vědomostech, ale i chuťové buňky. Součástí obou kurzů je také degustace.